TEMEL İLKELERI YANGıN ÇıKış KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Blog Article

Yangın bapsı; âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve duman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın bapsı, kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

özdek 3- Kaçış merdiveni mimarinın dışında kalabilir. Fakat bununla müntesip uyulması gereken bazı kurallar mevcut. örneğin; bir örgünın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına yıldızlı merdiven örgülmasına mezuniyet verilmemektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangına dayanıklı kapıların can kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu derece bedduaşap bapnın namevcut olması bâtınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını varlıkımızın önemli bir parçkakımı haline sağlamak sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapılarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden zait âdemoğlu evetşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne dosdoğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Esbak gestaltlarda yapı autlarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni gestaltlarda (okul, alışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya muvazene kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde kâin insanların ve Yangın Çıkış Kapısı başka diriların yangın veya rastgele bir evgin gestalt esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme iye, yapılması mecburi, dokumaların vazgeçilemez unsurları beyninde arz almaktadır.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara mutabık şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın kapısı, dünyaarı yakın açılacak şekilde kullanılır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere kapıların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına niçin olan âlem akışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Report this page